از همسرم ناراحتم بخاطر بی توجهی و عدم تایید و نادیده گرفتن نیازهام" چیکار باید کرد؟
ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 21 ساله )
سلام خسته نباشید. مشکلی هست که ازتون میخوام راهنمایی کنید من دلم میخواد مثل بقیه زن وشوهرا و نامزدا با همسرم بیرون و گاهی تفریح بریم. مسافرت؛ پیاده روی و قدم بزنیم . کافی شاپ بریم" ولی اون اصلا حوصله این جیزا رو با من نداره. هر باری گفتم پرت و پلا جوابمو داده و منو عصبی کرده. مثلا گفتم بیا بریم بیرون پیاده روی یا بریم با هم کافی شاپ. اول بهم پریده میگه بریم چه کنیم چه خبره یا نمیخواد بری بیرون بشین سرجات. من با مهربونی بهش میگم خیلی خوب و با خواهش ولی اون اینجوری جوابمو میده. یا میگم بریم مغازه فلان چیزو میخوام. میگه میخوای چکارش کنی؟ همش پرت و پلا جواب میده که حال منو بگیره. نیم ساعت بعدش می بینه من ناراحتم سر سنگینم باهاش میگه بریم کافی شاپ بعدش دیگه من اعصابم خورده. اصلا نمیخوام باهاش حرف برنم چه برسه به اینکه جایی برم و همینجور همه چی تموم میشه. اونم از خدا خواسته که من بگم نه نمیام دیگه. همش همینطور منو ناراحت میکنه و مخالفه. با همه چی مخالفه. خود خواهه. فقط میخواد همه چی به نفع اون باشه.
مشاور (احسان فدایی)
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر و قدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
خواهر گرامی حق با شماست که خواسته هایی داشته باشید و همسرتان آنها را برآورده سازد و احترام شما را حفظ نماید ولی متأسفانه همسرتان به این فانتزی ها توجهی ندارد و گویی فقط خواسته های خودش برایش اهمیت دارد. البته بیان نکردید در چه دورانی هستید ولی به نظر می رسد در دوران عقد هستید و البته یک سری از این اختلافات در این دوران طبیعی است. تجربه نشان داده است زوج های جوان در دوران عقدشان به خاطر عدم آشنایی با روحیات و اخلاقیات همدیگر و اختلاف نظرها و اختلاف سلیقه ها در مسائل جزئی زندگی دچار تنش می شوند. کمال خواهی، مطلق نگری و ایده آل گرایی آنها اگر به همراه حلم و بردباری و سعه صدر نباشد شیرینی دوران نامزدی را به تلخی تبدیل می کنند. البته اختلاف نظر و عقیده در ابتدای زندگی برای دختر و پسری که از خانواده های مختلف و روحیات متفاوت برخوردارند زیاد دور از انتظار نیست و مشکل مهمی نیست، به شرطی که زود حل شود و طولانی یا مکرر نشود. اکنون باید توجه داشت که این گونه مسائل با مهارتافزایی و شرکت در جلسات مشاورهای تا حدود زیادی قابل رفع است مشروط به این که همسران حاضر به همکاری گردند و با شرکت در جلسات مشاورهای و به کار بردن راهکارها و توصیههای کارشناسان، مشاوران و دیگر متخصصین مربوطه زمینه را برای اصلاح خویش فراهم آورند.
اما قبل از آن، بهترین راه برای حل مشکل پیش آمده، ترتیب جلسات گفتگو در یک محیط آرام و صمیمانه و بیان احساس است. جلسه بیان احساس بدین صورت است که زن و شوهر در روز مشخص و در یک ساعت مشخص و از قبل تعیین شده، در یک فضای خلوت و آرام با همدیگر در مورد اتفاقات هفته گذشته تا آن روز صحبت میکنند. در این جلسه فقط احساس خود را در مورد اتفاقات، برخوردها، حرفها و رفتارهای همدیگر بیان میکنند، هیچ نوع قضاوت و محاکمه و توجیه و ... در این جلسه نباید اتفاق بیفتد. فقط هر کدام از زوجین میگویند که از فلان اتفاق، فلان کار یا فلان برخورد شما احساس خوب یا احساس بدی داشتم. این جلسه با گذشت زمان موجب میشود تا زوجین از سلایق و علاقهها و احساسات همدیگر آشنا شوند و طبیعتاً کارهایی که موجب ناراحتی همسرشان میشود پرهیز و کارهایی که موجب خوشحالی همسرشان میشود را بیشتر انجام بدهند؛ بنابراین هیچ گونه انتقاد، سرزنش، ناراحتی، دعوا و پرخاشگری در این جلسه ممنوع است و اگر به هر دلیلی در آن موعد مشخص نتوانستید جلسه را برگزار کنید با توافق همدیگر وقت دیگری را برای آن مشخص نمایید. ضمناً اگر باز هم این جلسه بی فایده بود و خواسته های خود را بیان کردید و همسرتان بی توجهی نشان داد،توصیه می کنیم حتما همراه با یکدیگر به مشاور خانواده مراجعه نمایید تا او همسرتان را توجیه نماید.
موفق و پیروز باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}